Alu-Dibond - Foto op hoogwaardige Aluminiumplaat

Productdetails Alu-dibond
Uitvoering Alu-dibond
Ingelijste alu-dibond
Formaten vergelijken Alu-dibond
Prijzen en formaten Alu-dibond
Fotowereld
Accessoires Alu-dibond
Productbeschrijving

Strak en professioneel: je foto op aluminium laten afdrukken

Stel je voor: je leidt gasten rond in je huis, en in de studeerkamer blijven ze bij die éne foto staan. “Wat mooi, heb jij die gemaakt?”, klinkt het. “Ja”, zeg je, en even geloof je het zelf bijna niet meer. Het is een bijzondere ervaring als uit jouw eigen foto een echt kunstwerk ontstaat. Een foto op aluminium maakt een strakke en professionele indruk, je foto krijgt een tijdloos karakter en kan je hele inrichting een andere uitstraling geven. Het drie milimeter dikke dibond, dat uit twee dunne lagen aluminium met daartussen een laag kunststof bestaat, is erg stabiel. Je foto’s vervormen daardoor niet en ze zijn bestand tegen krassen en vuil.

Verschillende uitvoeringen van een foto op aluminium

Je kunt kiezen of je je foto direct op het aluminium wilt laten afdrukken, of liever op premium fotopapier, dat vervolgens op het aluminium wordt geplakt. Het voordeel van de foto op aluminium direct-druk is dat het metalige effect van het aluminium het beste uitkomt. Bovendien is de aluminium foto weerbestendig; je kunt hem dus ook buiten ophangen. Als je liever een iets fijnere textuur in je foto wilt hebben, is het beter om hem op premium fotopapier te laten afdrukken en vervolgens op het aluminium te laten lamineren. De gelamineerde foto op dibond kun je in mat of glans laten uitvoeren: mat geeft een rustig en ontspiegeld effect, glans laat de kleuren en contrasten iets beter uitkomen. Voor zwart-wit-foto’s of foto’s met weinig kleur, maar veel contrast, is de foto op dibond met butlerfinish aan te raden.

Wanneer je een foto op aluminium laat drukken, kun je niet alleen uit verschillende uitvoeringen kiezen, maar ook uit verschillende ophangsystemen. Een bijzonder effect geeft het aluminium ophangsysteem, dat ervoor zorgt dat je foto voor de wand lijkt te zweven. Bij de wat kleinere formaten zijn de afstandhouders een voordelige optie. Voor wie de aluminium foto direct tegen de muur wil hangen is er de metalen ophangset.

je foto op aluminium laten afdrukken

Zo eenvoudig bestel je jouw eigen foto op dibond

Je eigen foto op aluminium kun je met slechts een paar muisklikken bestellen. Onder de uitvoering waarin je de foto wil laten afdrukken klik je op ’ontwerp hier’. Vervolgens kun je jouw foto van je computer uploaden, uit je Dropbox importeren of meteen naar het upload-vakje slepen. Let er wel op dat het een JPEG, TIFF, PNG of PDF-bestand is van maximaal 50 MB. Voor de juiste resolutie (pixels per cm) kun je deze tabel raadplegen. Als je de foto hebt geüpload, controleert het programma of de resolutie hoog genoeg is, en dan kun je jouw gewenste formaat uitkiezen. Bij een wat lagere resolutie raadt posterXXL je eventueel een kleiner formaat aan. Op het volgende scherm kun je kiezen of je de foto op aluminium met of zonder lijst wilt bestellen. Je hebt de keuze uit verschillende soorten houten lijsten.

Bovenaan het scherm vind je de knop ’bewerken’. Als je daarop klikt, kun je de foto bijsnijden of een kleureffect toevoegen (sepia of zwart-wit). Ben je tevreden? Dan klik je rechts op de knop ‘verder’ en dan op ‘in het winkelmandje’. Ter afsluiting kun je nog een ophangsysteem kiezen. Dan hoef je alleen nog je adres- en betaalgegevens (betaling is via iDEAL, via PayPal, met een creditcard of op rekening mogelijk) in te vullen en je favoriete foto op dibond is al naar je onderweg!