We gaan na 3 oktober stoppen. Rond je project af of ga aan de slag bij onze partner albelli.nl of albelli.be 

We gaan na 3 oktober 2022 stoppen. Je kunt nog wel fotoproducten bij ons maken, maar zorg dat je uiterlijk 3 oktober bestelt. Heb je meer tijd nodig? Dan adviseren we je aan de slag te gaan bij onze partner albelli op albelli.nl of albelli.be.

Foto op Aluminium - Foto op hoogwaardige Aluminiumplaat

Productdetails Foto op Aluminium
Uitvoering Foto op Aluminium
Ingelijste Foto op Aluminium
Formaten vergelijken Foto op Aluminium
Prijzen en formaten Foto op Aluminium
Fotowereld
Accessoires Foto op Aluminium
Productbeschrijving

Strak en professioneel: je foto op aluminium laten afdrukken

Stel je voor: je leidt gasten rond in je huis en in de studeerkamer blijven ze bij die éne foto staan. “Wat mooi, heb jij die gemaakt?”, klinkt het. “Ja”, zeg je, en even geloof je het zelf bijna niet meer. Het is een bijzondere ervaring als uit jouw eigen foto een echt kunstwerk ontstaat. Een foto afdrukken op aluminium zorgt voor een strakke en professionele indruk, biedt een tijdloos karakter en kan je hele inrichting een andere uitstraling geven. Het drie millimeter dikke Foto op Aluminium, dat bestaat uit twee dunne lagen aluminium met daartussen een laag kunststof, is erg stabiel. Je dibond foto’s vervormen daardoor niet en zijn bestand tegen krassen en vuil.

Verschillende uitvoeringen van een aluminium foto

Bij posterXXL kun je je foto direct op het aluminium laten afdrukken, of eerst op premium fotopapier, dat vervolgens op het aluminium wordt geplakt. Het voordeel van een directe druk van je foto op dibond is dat daarbij het metalige effect van het aluminium het beste tot zijn recht komt. Bovendien is een dergelijke aluminium foto weerbestendig; je kunt deze dus ook buiten ophangen. Als je liever een iets fijnere textuur in je foto wilt hebben, is het beter om deze op premium fotopapier te laten afdrukken en vervolgens op het aluminium te laten lamineren. De gelamineerde foto op dibond kun je in mat of glans laten uitvoeren: mat geeft een rustig en ontspiegeld effect, en glans laat de kleuren en contrasten iets beter uitkomen. Voor zwart-witfoto’s of foto’s met weinig kleur, maar veel contrast, is de foto op aluminium met butlerfinish aan te raden.

Wanneer je een foto laat afdrukken op aluminium, kun je niet alleen uit verschillende uitvoeringen kiezen, maar ook uit verschillende ophangsystemen. Een bijzonder effect geeft het aluminium ophangsysteem, dat ervoor zorgt dat je dibond foto voor de wand lijkt te zweven. Bij de wat kleinere formaten zijn de afstandhouders een voordelige optie. Voor wie de aluminium foto direct tegen de muur wil hangen, is er de metalen ophangset.

je foto op aluminium laten afdrukken

Zo eenvoudig bestel je jouw eigen foto op dibond

Je eigen foto op aluminium kun je met slechts een paar muisklikken bestellen. Onder de uitvoering waarin je de foto op het metaal wilt laten afdrukken, klik je op “ontwerp hier”. Vervolgens kun je jouw foto van je computer uploaden, uit je Dropbox importeren of meteen naar het upload-vakje slepen. Let er wel op dat het een JPEG-, TIFF-, PNG- of PDF-bestand is van maximaal 50 MB. Voor de juiste resolutie (pixels per cm) kun je deze tabel raadplegen. Als je de foto hebt geüpload, controleert het programma of de resolutie hoog genoeg is, en dan kun je jouw gewenste formaat uitkiezen. Bij een wat lagere resolutie raadt posterXXL je eventueel een kleiner formaat aan. Op het volgende scherm kun je aangeven of je de foto op aluminium met of zonder lijst wilt bestellen. Je hebt de keuze uit verschillende soorten houten lijsten.

Bovenaan het scherm vind je de knop “bewerken”. Als je daarop klikt, kun je de Foto op Aluminium foto bijsnijden of een kleureffect toevoegen (sepia of zwart-wit). Ben je tevreden? Dan klik je rechts op de knop “verder” en dan op “in winkelmandje leggen”. Ter afsluiting kun je nog een ophangsysteem kiezen voor de foto die je laat printen op aluminium. Daarna hoef je alleen nog je adres- en betaalgegevens in te vullen. Betaling is mogelijk via iDEAL, via PayPal, met een creditcard of op rekening. Nadat je je bestelling afgerond hebt gaan wij zo snel mogelijk aan de slag; voor je het weet is je favoriete foto op dibond al naar je onderweg!

Nach oben